Čekankový sirup je zdravější alternativa cukru, která je vyrobena z čekanky obecné. Tato rostlina je bohatá na inulin, který je stejně jako vláknina prospěšný pro trávení.Díky jeho jemné chuti se může použít do jakéhokoli jídla. Je vhodný ke snídaním, jako jsou ovesné vločky, jogurty nebo palačinky. Stejně tak se hodí na dochucení dezertů – koláčů, dortů nebo zmrzliny. Samozřejmě jej lze použít také jako sladidlo do nápojů, čajů, kávy nebo limonád. Mimo to je vhodný též pro diabetiky, protože má nižší glykemický index než cukr.Výhody a přínosy čekankového sirupu:• Je zdravější než cukr – má menší vliv na hladinu cukru v krvi.• Je bohatý na vlákninu.• Má jemnou chuť, která je podobná chuti cukru.
Výživové hodnoty ve 100 g výrobku | |
---|---|
Energetická hodnota [kcal/kJ] | 168/702,912 |
Tuky [g] | 0 |
z toho nenasycené [g] | 0 |
Sacharidy [g] | 9 |
z toho cukry [g] | 9 |
Bílkoviny [g] | 0 |
Vláknina [g] | 66 |
Sůl [g] | 0 |