Běžná konzumace celozrnných obilovin bohatých na vlákninu, jako je bulgur, je spojena s mnoha zdravotními přínosy, včetně prevence nemocí a lepšího trávení. Potraviny bohaté na vlákninu vám pomohou cítit se sytí, odvádějí cholesterol od srdce a udržují stabilní hladinu cukru v krvi tím, že pomalu dodávají glukózu do krevního oběhu. To také znamená, že vláknina vám může pomoci zhubnout nebo si udržet sníženou hmotnost. Protože je bulgur předvařený, lze ho připravit rychle, obvykle za 10 až 20 minut. Po přípravě můžete bulgur použít jako přísadu bílkovin a vlákniny do salátů, teplých cereálií, muffinů, zdravých příloh a hlavních jídel.
Výživové hodnoty ve 100 g výrobku | |
---|---|
Energetická hodnota [kcal/kJ] | 320/1 338,88 |
Tuky [g] | 1,3 |
z toho nenasycené [g] | 0,2 |
Sacharidy [g] | 63,4 |
z toho cukry [g] | 0,4 |
Bílkoviny [g] | 12,3 |
Vláknina [g] | 12,5 |
Sůl [g] | 0,043 |