Datlový cukr BIO je 100% přírodní sladidlo. Ve srovnání s klasickým cukrem má nižší glykemický index a obsahuje více živin, jako jsou vláknina, vitamíny a minerály. Je proto vhodnou alternativou pro diabetiky nebo pro zkvalitnění jídelníčku.Cukr má jemnou karamelovou chuť. Lze ho použít při přípravě různých jídel a nápojů, především dezertů, pudinků, palačinek nebo RAW pokrmů. Zároveň je také vhodný k dochucení jogurtů, smoothies nebo kaší.Výhody a přínosy datlového cukru:• přírodní sladidlo bez přidaných chemických látek• nižší glykemický index než běžný cukr• zdroj vlákniny, vitamínů a minerálů• vhodný pro diabetiky• vhodný pro vegany a vegetariányTipy na použití:• Při pečení lze použít v poměru 1:1 k běžnému cukru.• Pro přípravu dezertů a nápojů doporučujeme poměr 1:2 k běžnému cukru.• U RAW pochoutek je vhodné dávkování v poměru 1:3 k běžnému cukru.
Výživové hodnoty ve 100 g výrobku | |
---|---|
Energetická hodnota [kcal/kJ] | 353/1 476,952 |
Tuky [g] | 0,5 |
z toho nenasycené [g] | 0,1 |
Sacharidy [g] | 80 |
z toho cukry [g] | 74,4 |
Bílkoviny [g] | 2,7 |
Vláknina [g] | 11 |
Sůl [g] | 0,015 |