Hřebíček BIO je vyroben ze sušených poupat hřebíčkovníku vonného, stromu původem z Indonésie. Je bohatý na vitamíny, minerály a antioxidanty. Obsahuje také silice, které mu dodávají typickou vůni a chuť.Nejčastěji se s ním setkáte v kuchyni jako kořením. Bývá přísadou do kari, perníku, vánočního pečiva a dalších jídel. Má široké využití také v domácím léčení, protože má antibakteriální, protizánětlivé a analgetické účinky.Výhody a přínosy hřebíčku:• Aromatické koření• Bohatý na živiny• Široké spektrum použití• Antibakteriální, protizánětlivé a analgetické účinkyTipy na použití:• Přidejte do kari, perníku, vánočního pečiva a dalších pokrmů.• Použijte hřebíček jako přísadu do čaje nebo kávy.• Extrakt z hřebíčku lze použít jako přírodní lék proti bolesti zubů.
Výživové hodnoty ve 100 g výrobku | |
---|---|
Energetická hodnota [kcal/kJ] | 432/1 807,488 |
Tuky [g] | 20,1 |
z toho nenasycené [g] | 6,1 |
Sacharidy [g] | 52 |
z toho cukry [g] | 51,5 |
Bílkoviny [g] | 6 |
Vláknina [g] | 9,6 |
Sůl [g] | 0,606 |