Vláknina obsažená v hruškách pomáhá udržovat zdravé srdce a může také snižovat riziko některých typů rakoviny. Hrušky mohou díky obsahu vlákniny a antokyanů pomáhat snižovat riziko cukrovky 2. typu. Hrušky jsou bohatým zdrojem minerálního vitaminu C, který působí jako skvělý antioxidant. Antioxidanty pomáhají stimulovat tvorbu bílých krvinek, které jsou pro imunitní systém klíčové. Díky tomu je váš imunitní systém silnější, což umožňuje tělu odvrátit stavy, jako jsou lehká onemocnění, například chřipka, nachlazení, žaludeční nevolnost a další. Antioxidanty také díky své aktivitě odstraňování volných radikálů zabraňují jakémukoli poškození způsobenému volnými radikály. Konzumovat se dají jen tak nebo se dají přidat do pečení, cereálií nebo třeba do kaší.
Výživové hodnoty ve 100 g výrobku | |
---|---|
Energetická hodnota [kcal/kJ] | 306/1 280,304 |
Tuky [g] | 0,6 |
z toho nenasycené [g] | 0,2 |
Sacharidy [g] | 69,7 |
z toho cukry [g] | 62,2 |
Bílkoviny [g] | 1,9 |
Vláknina [g] | 7,1 |
Sůl [g] | 0,015 |