Kokosové mléko BIO má jemnou, sladkou chuť a příjemnou vůni. Je bohaté na živiny, včetně vlákniny, vitaminů a minerálů.V kuchyni má kokosové mléko všestranné použití. Tou nejběžnější cestou je náhrada klasického kravského mléka tím kokosovým, ať už do kávy, na pečení nebo k cereáliím. Tento přístup volí nejčastěji lidé s intolerancí k laktóze či mléčné bílkovině, nebo vegani. Nicméně to není jediný způsob. Existuje plno receptů, především z indické a thajské kuchyně, kde hraje kokosové mléko prim a je hlavní přísadou, bez které by to prostě nebylo ono. Krásně se snoubí s pálivějším kořením, jako je kari nebo chilli, které přirozenou cestou zjemňuje a dodává jídlům příjemnou krémovost. I v jiných kuchyních však lze najít pro kokosové mléko uplatnění. Velmi chutná je svíčková s kokosovým mlékem místo smetany, rizoto nebo dýňová polévka.
Výživové hodnoty ve 100 g výrobku | |
---|---|
Energetická hodnota [kcal/kJ] | 590/2 468,56 |
Tuky [g] | 42 |
z toho nenasycené [g] | 37 |
Sacharidy [g] | 52 |
z toho cukry [g] | 4 |
Bílkoviny [g] | 3 |
Vláknina [g] | 0,4 |
Sůl [g] | 0 |