Studie ukazují, že konzumace mandlí a jiných ořechů může zvýšit pocit sytosti a pomoci vám sníst méně kalorií. Mandle mají vysoký obsah antioxidantů, které mohou chránit buňky před oxidačním poškozením, které je hlavní příčinou stárnutí a vzniku nemocí. Konzumace jedné nebo dvou hrstí mandlí denně může vést k mírnému snížení hladiny špatného cholesterolu, což může snížit riziko srdečních onemocnění. Plátky madlí si můžete přidat do své oblíbené ranní kaše, do jogurtu nebo využít při pečení.
Výživové hodnoty ve 100 g výrobku | |
---|---|
Energetická hodnota [kcal/kJ] | 631/2 640,104 |
Tuky [g] | 55,8 |
z toho nenasycené [g] | 3,7 |
Sacharidy [g] | 7,1 |
z toho cukry [g] | 3,8 |
Bílkoviny [g] | 21,7 |
Vláknina [g] | 7 |
Sůl [g] | 0,013 |