Mandle Valencie jsou menší a kulatější než klasické mandle, které známe. Zároveň jsou také sladší a měkčí. Mandle jsou navíc nepražené a neochucené. Byť jsou trošku rozdílné, rozhodně nejsou za klasickými mandlemi pozadu z nutričního hlediska. Stejně jako ony totiž obsahují spoustu prospěšných živin, jako jsou bílkoviny, vitamíny, minerály (např. vápník a hořčík) i vláknina. Zároveň dodají tělu energii, takže se skvěle hodí jako rychlá svačinka pro namáhavé odpoledne.Mandle si mezi milovníky oříšků získaly oblibu pro svou všestrannost. Dají se jíst samotné v syrové podobě, ale ještě lepší jsou s ovocem nebo medem a bílým jogurtem, v domácím müsli nebo v nejrůznějších polevách. Stejně jsou i opražené na sucho nebo na olivovém oleji a ochucené solí nebo troškou chilli či wasabi. S mandlemi se prostě nedá šlápnout vedle.
Výživové hodnoty ve 100 g výrobku | |
---|---|
Energetická hodnota [kcal/kJ] | 626/2 619,184 |
Tuky [g] | 57,1 |
z toho nenasycené [g] | 4 |
Sacharidy [g] | 4,37 |
z toho cukry [g] | 4 |
Bílkoviny [g] | 21,2 |
Vláknina [g] | 4,9 |
Sůl [g] | 0,003 |