Mandlová mouka BIO je vyrobena z jemně mletých mandlí, které jsou pěstovány v ekologicky čistém prostředí. Je bezlepková, bohatá na bílkoviny i vlákninu a má příjemnou oříškovou chuť.Výhody mandlové mouky:• Bezlepková: Je přirozeně bez lepku, takže je vhodná pro osoby s celiakií nebo jinými formami intolerance lepku.• Bohatá na bílkoviny: Je dobrým zdrojem bílkovin, které jsou důležité pro stavbu a regeneraci svalů.• Bohatá na vlákninu: Obsahuje množství vlákniny, která podporuje trávení.• Oříšková chuť: Mandlová mouka má oříškovou chuť, která dodá vašim pokrmům lahodnou chuť.BIO mandlová mouka se dá použít v mnoha různých receptech, ať už sladkých, nebo slaných. Nejčastěji ji najdeme v receptech na dezerty, kdy pomáhá vytvořit křehké a jemné těsto, jako např. u makronek, kde je mandlová mouka jednou z hlavních přísad. Mimo dezerty je možné ji přimíchat i do pečiva nebo díky ní zahustit krémovou omáčku. Nezřídka se objevuje i ve smoothies.
Výživové hodnoty ve 100 g výrobku | |
---|---|
Energetická hodnota [kcal/kJ] | 613/2 564,792 |
Tuky [g] | 52,5 |
z toho nenasycené [g] | 4 |
Sacharidy [g] | 8,8 |
z toho cukry [g] | 4,6 |
Bílkoviny [g] | 21,4 |
Vláknina [g] | 9,9 |
Sůl [g] | 0,048 |