Mandlová mouka je jemná a krémová. Vyrábí se z jemně mletých mandlí. Je to oblíbená alternativa ke klasické mouce, protože je bezlepková, bohatá na bílkoviny i vlákninu a má oříškovou chuť.S mandlovou moukou se setkáte v různých receptech, včetně pečiva, dezertů a omáček. Je také oblíbenou přísadou do smoothie a müsli.Výhody mandlové mouky:• Bezlepková• Bohatá na bílkoviny• Vysoký obsah vlákniny• Oříšková chuťMandlová mouka se dá použít v mnoha různých receptech. Zde je několik tipů:• Pečivo: Využívá se v receptech na chleba, koláče, sušenky a další pečivo. Pro dosažení nejlepších výsledků použijte 50:50 směs mandlové mouky a klasické mouky.• Dezerty: Hodí se do receptů na pudinky, krémy, dezerty a další sladkosti.• Omáčky: Je vhodná jako zahušťovadlo do omáček, polévek a dalších pokrmů.• Smoothie a müsli: Mandlová mouka je oblíbenou přísadou do smoothie a müsli. Dodá jim chuť a živiny.
Výživové hodnoty ve 100 g výrobku | |
---|---|
Energetická hodnota [kcal/kJ] | 57/238,488 |
Tuky [g] | 49,9 |
z toho nenasycené [g] | 3,8 |
Sacharidy [g] | 21,6 |
z toho cukry [g] | 3,89 |
Bílkoviny [g] | 21,2 |
Vláknina [g] | 12,2 |
Sůl [g] | 0,05 |