BIO palmový cukr se vyrábí z květů palmy datlové, konkrétně z jejího nektaru. Podobně jako datlový sirup i palmový cukr má jemnou karamelovou chuť. Zároveň má také nízkou glykemickou hodnotu, díky čemuž zvyšuje hladinu cukru v krvi pomaleji než běžný cukr.Jedná se o zcela přírodní produkt, který je bohatý na minerály, jako je draslík, hořčík a železo. Je také dobrým zdrojem vlákniny, která pomáhá udržovat zdravé trávení. Navíc je v menším množství vhodný i pro diabetiky, jako náhrada za běžný cukr nebo umělá sladidla. Palmový cukr se hodí jako přírodní sladidlo do nejrůznějších jídel a nápojů. Můžete jej přidat do sladkých dezertů nebo snídaní a nahradit jím část nebo rovnou všechen řepný cukr. Zároveň je vhodný i do čaje nebo kávy, kterým přidá lehce karamelový podtón, nebo do limonád.
Výživové hodnoty ve 100 g výrobku | |
---|---|
Energetická hodnota [kcal/kJ] | 387/1 619,208 |
Tuky [g] | 0,2 |
z toho nenasycené [g] | 0,2 |
Sacharidy [g] | 93,4 |
z toho cukry [g] | 93,1 |
Bílkoviny [g] | 1,2 |
Vláknina [g] | 1,1 |
Sůl [g] | 0,35 |