Plody pepřovníku černého musí po sklizni projít ještě úpravou, než se mohou začít používat jako koření. Nejprve se nechají fermentovat a poté se suší na slunci. Díky tomu získá pepř svou typickou výraznou štiplavou chuť a aroma.Černý pepř je jedním z nejstarších a nejznámějších koření, které se dnes používá v každé kuchyni. Původ má v Indii, kde se pěstuje už více než tisíc let. Dnes se pěstování této plodiny rozšířilo také do dalších tropických zemí, jako je Vietnam, Brazílie nebo Indonésie.BIO pepř černý celý je vhodný pro širokou škálu pokrmů. Používá se k ochucení všech typů masa, ryb i zeleninových jídel. Je také vhodný do omáček, polévek a salátů.Při správném skladování vydrží až 2 roky. Pepř je vhodné skladovat v suchu a temnu.
Výživové hodnoty ve 100 g výrobku | |
---|---|
Energetická hodnota [kcal/kJ] | 276/1 154,784 |
Tuky [g] | 3,3 |
z toho nenasycené [g] | 1,4 |
Sacharidy [g] | 38,7 |
z toho cukry [g] | 1,4 |
Bílkoviny [g] | 10,4 |
Vláknina [g] | 25,3 |
Sůl [g] | 0,05 |