Rýže červená je druh rýže, který je sklízen před dozráním. Je bohatá na živiny, zejména na vlákninu, železo a antioxidanty.
Výhody:
• Vysoký obsah vlákniny
• Bohatý zdroj železa a antioxidantů
• Příjemná, lehce nasládlá chuť
• Vhodná pro různé pokrmy
• Bez lepku
• Veganská
Červená rýže se připravuje vařením ve vodě. Na 100 gramů rýže se používá 200 mililitrů vody nebo vývaru. Vaří se 30-40 minut, dokud není měkká.
Má příjemnou, lehce nasládlou chuť. Lze ji použít při přípravě mnoha jídel. Je skvělou volbou pro snídani, svačinu nebo jako zdravá ingredience do polévek, salátů, kaší nebo jiných pokrmů.
Zde je několik konkrétních tipů, jak použít červenou rýži:
• Svačina: Můžete ji jíst samotnou nebo do ní přidat ovoce, zeleninu nebo ořechy.
• Polévky: Lze ji přidat do zeleninových polévek, polévek s masem nebo polévek s luštěninami.
• Saláty: Můžete ji přimíchat do salátů s ovocem, zeleninou nebo masem.
• Kaše: Z rýže a mléka můžete uvařit kaši s ovocem nebo ořechy.
Výživové hodnoty ve 100 g výrobku | |
---|---|
Energetická hodnota [kcal/kJ] | 361/1 510,424 |
Tuky [g] | 1,9 |
z toho nenasycené [g] | 0,5 |
Sacharidy [g] | 77,4 |
z toho cukry [g] | 1,2 |
Bílkoviny [g] | 7,5 |
Vláknina [g] | 1,9 |
Sůl [g] | 0,001 |