Sójové boby BIO jsou rostlinná luštěnina, která je oblíbená po celém světě. Jsou bohaté na bílkoviny, vlákninu, vitamíny a minerály. Boby jsou skvělým zdrojem rostlinných bílkovin. Jedna porce sójových bobů obsahuje asi 35 gramů bílkovin, což je více než například kuřecí maso. Bílkoviny jsou důležité pro růst a vývoj svalů, kostí a dalších tkání.Obsahují také vlákninu, která podporuje zdravé trávení a pomáhá udržovat hladinu cukru v krvi v rovnováze.Sójové boby lze jíst v různých úpravách. Je možné je vařit, dusit, grilovat, smažit nebo konzervovat. Jsou vhodné do polévek, salátů, omáček, smoothie nebo jako součást zdravého občerstvení. Jsou také jednou ze základních surovin potřebných na výrobu tofu.
Výživové hodnoty ve 100 g výrobku | |
---|---|
Energetická hodnota [kcal/kJ] | 0/0 |
Tuky [g] | 0 |
z toho nenasycené [g] | 0 |
Sacharidy [g] | 0 |
z toho cukry [g] | 0 |
Bílkoviny [g] | 0 |
Vláknina [g] | 0 |
Sůl [g] | 0 |