Teffová mouka BIO se řadí mezi bezlepkové mouky. Vyrábí se ze semen teffu, což je travina původem z Etiopie a Eritrie. Je základní potravinou tamější kuchyně a postupně si získává oblibu i u nás pro své specifické vlastnosti.Mouka má tmavě hnědou barvu a jemně oříškovou chuť. Je skvělou volbu pro lidi trpící celiakií nebo intolerancí na lepek.Lze ji použít v různých receptech, například při přípravě chlebů, koláčů, palačinek a sušenek. Hodí se také k zahuštění omáček nebo polévek.Zde je několik tipů pro použití teffové mouky:• Je velmi savá, proto je důležité ji přidat do receptu postupně, abyste dosáhli požadované konzistence.• Má nižší obsah lepku než pšenice, takže je důležité přidat do receptu více vajec nebo kukuřičného škrobu, abyste získali pevné těsto.• Má tmavší barvu než pšeničná mouka, takže je při pečení potřeba myslet na to, že výrobky z ní budou mít přirozeně tmavší barvu.
Výživové hodnoty ve 100 g výrobku | |
---|---|
Energetická hodnota [kcal/kJ] | 346/1 447,664 |
Tuky [g] | 2,5 |
z toho nenasycené [g] | 0,6 |
Sacharidy [g] | 66,7 |
z toho cukry [g] | 2,1 |
Bílkoviny [g] | 10,9 |
Vláknina [g] | 6,3 |
Sůl [g] | 0,3 |