BIO jasmínová rýže je druh rýže, který je pěstován v Thajsku a dalších jihoasijských zemích. Má dlouhá, lehce průsvitná zrnka s jemnou ořechovou vůní. Je bohatá na vitamíny, minerály a vlákninu. Je také zdrojem antioxidantů, které pomáhají chránit buňky před poškozením.Tato rýže je známá a specifická svou jemnou vůní a lepivou konzistencí. Díky tomu je v Asii oblíbená pro přípravu mnoha tradičních pokrmů z rýže, např. sushi nebo onigiri. Její lepivost z ní zároveň dělá i skvělou volbu jako přílohu, pokud chcete jíst chod pomocí hůlek. Mimo zmíněná jídla lze jasmínovou rýži použít prakticky do čehokoli, od polévek přes přílohy až po dezerty.Výhody a přínosy jasmínové rýže:• Lahodná a zdravá příloha• Bohatá na sacharidy• Dobrý zdroj vlákninyTipy na použití:• Připravte si lahodné a zdravé rizoto.• Podávejte rýži k masu nebo zelenině.• Použijte ji jako základ pro polévky nebo saláty.• Vyzkoušejte rýžové pudinky nebo rýžové nákypy s ovocem.
Výživová hodnota v 100g | |
---|---|
Energetická hodnota [kcal/kJ] | 359/1 502,056 |
Tuky [g] | 3 |
z toho nenasýtené [g] | 0,6 |
Sacharidy [g] | 73 |
z toho cukry [g] | 0,9 |
Bielkoviny [g] | 8 |
Vláknina [g] | 4 |
Soľ [g] | 0,018 |